Érdekbarátság

A mai napon egy komolyabb témát hoztam nektek, ami szerintem sokunk életét sajnos érinti vagy érintette, ez nem más, mint az érdekbarátság.
Egy érdekbarát tulajdonképpen valamilyen érdek miatt (nyilván hiszen benne van a szóban) áll szóba velünk és valamit el akar érni. Az is elképzelhető, hogy tulajdonképpen kedvel, szeret minket csak ki akar sajátítani magának.

Nézzük is meg, hogy milyen jelek fedezhetőek fel egy érdekbarátságban.

Kihasználás
Ez talán az egyik legalapvetőbb jele az érdekbarátságnak.Ha neki szüksége van valamire vagy valakire (rád) akkor neked rögtön teljesíteni kell a kívánságát, mert addig vagy nem hagy békén vagy besértődik. Aztán, ha fordul a kocka és esetleg neked lenne szükséged valamire akkor ő sajnos nem fog ráérni vagy majd hamarosan ír és mindent kibeszéltek stb stb dumák. "Szakmai" barátságnál is létezik ez a kihasználtság, főleg mikor az egyik fél jó kapcsolatokkal rendelkezik és a másik ezt mindenképp meg akarja szerezni és esetleg az előző fél elé lépni.

Szemkontaktus
A következő pont az a szemkontaktus vagyis annak a hiánya. Egy bensőséges kapcsolat egyik alapja a szemkontaktus. Amennyiben ez nincs meg az utalhat érdekből működő, felszínes barátságra.

Ő van a középpontban és szinte sosem őszinte
Ebben a pontban két jelet vontam össze. Az egyik az, hogy a középpontban csak ő lehet, ha öröm van meg kel hallgatnod és vele örülni, ha szomorúság van akkor pedig hallgatni a bajait és lelki szemetesládának lenni. A második része pedig az őszinteség, szinte sohasem azt mondja amit gondol, hanem azt amit a másik hallani akar. Elhallgat ezt azt, átalakítja a dolgokat.

A hátad mögött rólad pletykál

Az egyik ha nem a legfontosabb szabály egy igaz barátságban, hogy sosem beszéljük ki a másikat a háta mögött. Na ha ez megtörténik akkor sajnos csalódnunk kell és valószínűleg az illető nem a legigazabb és megbízhatóbb barát. Nagyon fontos mindenféle kapcsolatban, hogy a bizalom töretlen legyen.

Saját képére akar változtatni, manipulál

A másik fontos szabálya a barátságnak, hogy úgy fogadjuk el a másikat, ahogy az van és ne akarjuk őt megváltoztatni. Ha ő ilyen ruhákat hord, ilyen haja van, ilyen hobbija van akkor így fogadjuk el, ezt egy érdekbarát sok esetben a saját kedve szerint próbálja megváltoztatni, hogy az neki megfelelő legyen és tetsszen neki.

Tönkreteszi a többi barátságod és "kifoszt"

Egy ilyen jellegű barát azt akarja, hogy csak ő legyen neked és senki mással ne foglalkozz. Igyekszik tönkretenni a többi barátságod. Akár hamis állításokat is kitalál ennek érdekében. Emellett még ki is foszt, természetesen csak idézőjelben. Kölcsön kér, pénzt, ruhákat, laptopot aztán egyre több mindent és sosem látod viszont, mert ő valahogy mindig elfelejti azt visszaadni te meg persze nem akarsz szólni nehogy megbántsd őt.


Amennyiben tetszett nektek ez a komolyabb hangvételű bejegyzés és szeretnétek még ilyet akkor írjátok meg, osszátok meg a cikket és kövessetek ahol tudtok. Köszönöm, hogy elolvastad.
Hamarosan jelentkezem!

Sziasztok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések