Szokások a világ minden tájáról 2.0

Az első részt követően már itt is van a következő, amiben újabb érdekes és furcsa szokásokat hoztam nektek a világ különböző pontjairól. Remélem ez is tetszeni fog nektek és megtudtok új és érdekes információkat az egyes országokról. Vágjunk is bele.
Kelet-Ázsia
Néhány kelet-ázsiai országban, köztük Kínában, Japánban vagy Dél-Koreában szinte rettegnek a négyes számtól. Az ott használt nyelvekben a négy és a halál nagyon hasonlít egymásra. Ez odáig fajult, hogy nincs egy szállodában vagy emeletes lakásokban negyedik emelet, illetve jóval olcsóbban tudunk hozzájutni olyan mobilszámokhoz amikben van négyes szám. A OnePlus telefonos cég a 3T telefonja után ki is hagyta a négyes számot és rögtön egy OnePlus 5 néven futóval rukkolt elő. Valóban létezik ez a "szokás".

Korea
Maradva Ázsiánál és Koreánál, az étkezési szokásaik kicsit eltérnek, mint az európai norma. Ott ugyanis, ha egy étel ízlik azt csámcsogással és hangos böfögéssel fejezik ki. Számunkra ez elég taszító lehet és nem szeretnénk ezt itthon elképzelni, de ott, ha nem teszünk így akkor a házigazda megharagudik, hogy nem ízlett az étel.


Felfelé mutató hüvelykujj
Manapság ez úgy terjedt el, hogy like, de fontos tudni, hogy Olaszországban ez a jel a legnagyobb elismerést jelenti, még kicsit délebbre Magyarországtól, Görögországban ez két férfi közti szexuális ajánlat jele. Szóval ha Görögországban járunk jól gondoljuk meg, hogy kinek dobáljuk a likeokat.

Magyarország
A külföldiek számára furcsa lehet, de nekünk pedig eszünkbe sem jut ezt tenni, ez pedig nem más, mint a sörrel való koccintás. A hivatalos ok az aradi vértanúk kivégzése, azóta nem koccintunk sörrel habár az akkori "megállapodás" csak 150 évre szólt, de azóta sem tesszük ezt. A külföldiek számára ez furcsa lehet.


A végére pedig néhány törvényt hoztam ami a legfurcsábbak és legelképesztőbbek közé tartozik.
  • Floridában törvény tiltja a nyilvános helyen történő szellentést este hat után, Texasban a liftekben tilos.
  • Longmeadowban tilos az, ha két férfi egy parkon keresztül fürdőkádat cipel
  • Kínában akár pénzbüntetés is járhat azért, ha valaki megáll a gyalogosátkelő előtt (mennyire meg lehetne ebből gazdagodni Magyarországon)
  • Ha valaki Orlando városában az elefántját a parkolóórához köti ugyan úgy ki kell fizetnie a parkolási díjat (vajon kinek lehet házi elefántja és vajon miért oda kötözné?). 
  • Ausztráliában, ha valakinek olyan vágya lesz, hogy egy kenguruval szeretne együtt lenni (igen, úgy együtt) akkor azt csak részegen teheti meg
  • Memphisben tilos 11 óra után a békáknak kuruttyolni (vajon, hogy tartatják be ezt?)
  • Kentuckyban kötelező legalább évente egyszer fürödni (reméljük ezt naponta teszik)

Nemsokára jelentkezem a külföldi szokásokból egy különkiadással és vicces törvényekről is olvashattok a továbbiakban. Remélem tetszett nektek és jól szórakoztatok.
Tudjátok, hogy Instagramon, Twitteren, Facebookon és Ask.fm-en tudtok követni és írni is.
Itt is nyugodtan kommentelhettek és meg is oszthatjátok a bejegyzéseket.

Legyen szép napotok, sziasztok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések