Szokások a világ minden tájáról

A mai nap egy újabb, szerintem érdekes írással jelentkezem nektek. Amiről most szó lesz az nem más, mint különböző szokások a nagyvilág minden országából és tájáról, ami egy magyar számára, de akár egy bármilyen más ország átlag emberének is furcsa lehet elsőre.

Több részt tervezek ebből is hiszen egészen sok ilyen szokást találtam és nem szeretném egy bejegyzésen belűre szorítani. Nézzük is akkor, hogy miket találtam.
Egyesült Arab Emírségek
Amennyiben valaki Dubaiba vagy Abu Dhabiba látogatna a párjával óvatosak legyen a nyílt utcákon, mert akár egy csók vagy kézfogás is bűncselekménynek számíthat és rendőrségen is találhatja magát a pár. Ez természetesen az európai ember számára elképzelhetetlen, hogy a párodat ne csókolhasd meg vagy ne foghasd meg a kezét az utcán, de az ottani értékrendek ezt nem engedik meg.

Malajzia
Egy újabb ázsiai ország furcsa szokása. A malájok nem használnak zsebkendőt. Szipogással "oldják" meg a helyzetet, viszont, ha komolyabb a megfázás akkor komolyabb erő is kell ehhez. Ne menjünk bele a gusztustalanabb részletekbe.

Írország
Ázsiából átrepülünk Európába, majd Írországban buszra szállunk. Ez eddig semmi extra, de ha le akarunk szállni akkor szinte kötelező megköszönni az utazást a buszsofőrnek. Gondoljunk bele, hogy ez itthon, hogy működne. Milyen vidám reggeleink lehetnének.

Szingapúr 
Visszaérve Ázsiába, Szingapúr belvárosában sétálva kicsit szeretnénk javítani a leheletünkön és ehhez egy rágót vennénk igénybe, nem tehetjük meg. Ugyanis ott már több, mint 20 éve tilos a rágózás az utcai tisztaság megóvása érdekében.

Bulgária
Nem messze tőlünk is vannak érdekes szokások. A bolgároknak nagyon kell figyelni ha csak a fejünkkel szeretnénk válaszolni egy kérdésre, mert náluk ez pont fordítva van, mint az átlag országokban. Az igen náluk a fejrázás, a nem pedig a bólogatás, szóval nagyon figyelni kell erre nehogy valami nehéz helyzetbe kerüljünk emiatt.

India
India sokat fejlődött az elmúlt években, de a nagyvárosok mellett vannak nagyon elmaradott területek és az indiai kultúrának nem teljes része a WC használat. Egyes indiai emberek nem hajlandóak használni a WC-t, mondván, hogy azt már valaki más használta.

Bhután
Amennyiben valaki nagyon cigifüggő nem Bhután a legmegfelelőbb hely egy kis kirándulásra.A himalájai országban tilos dohányozni. Se venni, se bevinni nem lehet semmiféle dohányt. Nehéz elképzelni ezt itthon.

Burundi
Sportolni szerelni? Érdekel a futás? Ne Burundit válaszd! 2014.márciusában az elnök betiltotta a kocogást és azóta többen börtönbe is kerültek ennek a megszegése miatt. Ezt se nagyon tudnánk megszokni szerintem itthon és elfogadni. Sőt, ez már jelentős korlátozása az életnek.

Velence
Ha valaki Velencében jár, épp a Szent Márk téren készít képeket és a galambokat fotózza, ne jusson eszébe megetetni őket. Néhány éve betiltották a galambok etetését, mert a galambok kárt okoznak az épületek homlokzatában. Komoly pénzbüntetés járhat ezért a "bűntettért".


Köszönöm, hogy végigolvastátok a mai cikket, remélem tetszett és érdekesnek találjátok, hamarosan újra jelentkezem egy ilyen bejegyzéssel, ahol újabb országok szokásait ismerhetitek meg.

Tudjátok, hogy hol tudtok követni engem, meg is oszthatjátok az oldalt vagy a cikkeket és nyugodtan írhattok is nekem.

Legyen szép vasárnapotok, sziasztok!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések