Sorozatajánló #1 - The Walking Dead

Mint ígértem a Sorozatajánló sorozat is elindul és hát az elején még valószínűleg már agyoncsépelt, klasszikus és néhányak számára már unalmassá váló sorozat fog feltűnni. Igyekszem minden korosztály és nem számára sorozatokat hozni tehát nem csak fiatalos, pasis sorozatok lesznek, hanem mindenféle, ami megüti a mércét. Az első a sorban a sokat által ismert Walking Dead...na jó...tulajdonképpen a Trónok harca mellett a másik leginkább emlegetett sorozatról beszélünk. A 2 hete már a 8. évadnál járó sorozat 2010 őszén indult el a világot meghódító útjára megannyi szerethető és nem szerethető karakterrel.
Igazából nehéz egy sorozatról beszélni, mert ha elmondod a történéseket akkor spoilerezel, és az "út közben lévők" levágják a fejed, hogy miért árultad el, aki meg már a 8.évadnál tart úgyis tudja, hogy mi történt. A sorozat maga egy képregény-sorozaton alapul és alapvetően horror a műfaja, de hát ha csak a már-már költői monológokba belegondolunk, akkor azért a dráma is felüti a fejét.

A fő fő fő (és még sok fő) szereplő Rick Grimes, aki köré épül maga a cselekmény, az ő sorsát követhetjük végig némi mellékszálakkal, természetesen vannak más főszereplői is a sorozatnak, mint például Daryl, Maggie, Carl, Mishonne vagy az éppen adott ellenséget vezető. Az egész egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol a zombik vannak elég nagy többségben. Néha ellenük, néha saját embertársaik ellen kell megküzdeniük a Rick által vezetett csapatnak.

Aki nagyon félős annak nem nagyon ajánlott, mert hát vannak benne durva, váratlan dolgok, amiket az első 2 évadnál még én is így az ujjaim közti réseken néztem, de idővel megszokja az ember és többé nem zavarja a zombik látványa vagy egyéb véres jelenet.

Nem késő még elkezdeni, az egyik barátom például 1 hónapja kezdte, de lehet csak 3 hete és már a 7.évadnál tart, elképesztő módon darálja. Nem is tudom elképzelni, hogy lehet ebből ennyi részt egy nap vagy ennyi idő alatt megnézni. Oké, én is imádom és volt, hogy 4-5 részt néztem egy nap, de ő volt, hogy 10 részt is akár. Ez a tavalyi nyaramra emlékeztet amikor kivégeztem a teljes addigi Gyilkos Elmék sorozatot (talán 11 évad volt még csak akkor), na az tényleg darálás volt.


Fontos megemlíteni még a Walking Deaddel kapcsolatban, hogy van egy másik sorozat, ami ezzel párhuzamosan játszódik csak az Los Angelesben, ez a Fear the Walking Dead. Az eredeti sorozat ugye Atlantából indul, de az idei, 8.évadban keresztezi egymást a két sorozat, ez mindenképp egy újabb érdekesség lesz.

Az első részre ennyit szántam volna, ha még nem kezdtétek volna el nézni a TWD-t akkor mindenképp tegyétek meg, mert szerintem egy összátlagot nézve jó sorozatról beszélünk, vannak persze laposabb részek, de ez szerintem természetes. Aki pedig már nézi vagy épp a következő részre vár (ami épp tegnap (hétfő) este ment le) az ne hagyjon fel ezzel a jó szokásával.

Nagy valószínűséggel ez a kedd reggeli 8 óra lesz a sorozatajánló időpontja, de hogy heti vagy kétheti rendszerességgel az majd kialakul. Köszönöm szépen a figyelmeteket!

Szép napot, sziasztok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések