Sorozatajánló #4 - Designated Survivor

Sziasztok, eljött a 4. része a Sorozatajánlónak, egész régen volt már írásom valamilyen sorozatról, de ami késik nem múlik. A mai választás is egy általam nagyon szeretett lesz, aminek viszont még én sem értem a végére (mármint az első évadnak, és nemrég vettem észre, hogy már második évaddal is rendelkezik). A Designated Survivor - magyarul Kijelölt Túlélő - legegyszerűbben elmagyarázva arról szól, hogy mindig van egy ember, aki az USA elnökének a titkos "helyettese", de még sosem volt szükség rá, egészen eddig, ugyanis támadás éri az elnököt, meghal és a Kiefer Sutherland által játszott Tom Kirkman lép a helyébe és próbálja vezetni az Egyesült Államokat a rögös úton. Röviden tömören ennyi a cselekménye, természetesen azért nagyon sok más történés és más szál is fut. Aki szereti a politikát vegyíteni az akcióval, néhol drámával annak nagyon fog ez is tetszeni.

Kezdjük ott, hogy az első epizódban úgymond In medias Res kezdéssel belecsap a közepébe és láthatjuk, ahogyan a korábban megtörtént elnök elleni támadás megtörténik, de ez csak pár perc, a figyelem felkeltéses céljából és a főcím után minden kezdődik az elejéről és megtudjuk, hogyan is jutunk el odáig, ami az első percekben látható volt. Nem fogok mindegy egyes részt külön külön leírni, mert az unalmas lenne, meg hát nem láttam még mindet én sem, de azért a főbb dolgokat jó tudni, hiszen ezektől talán kedvet kaptok.

Annyit mindenképp érdemes tudni, hogy nagyon kemény feladatokat kell megoldania Kirkman elnöknek, hiszen teljesen újjá kell építenie a kormányt, megfelel embereket kell találnia, eközben az országon belül és kívül is katonai akciókkal kapcsolatban kell intézkednie és egyéb politikai ügyekben kell helytállnia. Valljuk be, ha a valóságban ez velünk történne eléggé be lennénk szarva, mert nem kis feladat a világ egyik legnagyobb gazdaságát és nagyhatalmát a nulláról felépíteni.

Egyébként azt nem tudom, hogy tudjátok-e, de a valóságban is van egy ilyen forgatókönyv és egy ilyen kijelölt túlélő, ha az amerikai kormány minden tagja egyszerre halna meg. Tulajdonképpen nem volt sok dolguk azzal, hogy ezt kitalálják, hiszen csak tovább kellett gondolni, hogy mi lenne, ha tényleg valósággá lesz a fikció. Mivel az USA-ban zajló sorozatról van szó ezért az FBI sem maradhat ki és egy kicsit nyomozni kell a történtek után.
De természetesen nem minden az aminek látszik, fedezzétek fel ti is amire gondolok ezzel.

Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik az akciót, drámát, Amerikát és a politikát. Nekik nincs is jobb sorozat ennél, talán csak akkor, ha még Kiefer Sutherlandet is szeretik. Én mindenképpen adnék egy esélyt a helyetekben a sorozatnak és, ha van időtök kezdjétek el nézni. Jelen pillanatban nem tudok róla, hogy magyar szinkronja van-e vagy készülőben van, viszont én felirattal néztem és a legtöbb sorozat jobb is úgy, a szinkronok sokszor el tudják rontani az élményt.

Jelenleg én az első évad felénél tartok, sok hónappal ezelőtt ott fejeztem be, ideje lenne már befejeznem az első évadot és elkezdeni a másodikat, ami szintén nagyjából a felénél tart most.
Nálam ez a sorozat 9/10-es osztályzatot kap.

Köszönöm, hogy velem tartottatok ismét, remélem tetszett nektek és kedvet kaptatok vagy felkeltette az érdeklődéseteket az írás és hamarosan belekezdetek a sorozatba.

Megtaláltok Instagramon, Facebookon és Twitteren is, ha szeretnétek.
Hamarosan jelentkezem!

Sziasztok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések